maanantai 7. joulukuuta 2009

Mustaa ja valkoista 1: vanha.

Mustaa ja valkoista #1 haasteen aihe on "VANHA". Tämä valokuva on loppukesältä, erään turkulaisen hautausmaan vanhalta puolelta. Vanheneminen, kuolema ja maatuminenkin voi olla kaunista ja arvokasta.

Vanha sammaloitunut hautakivi.

Hallakuvia on upouusi blogi, joka palvelee tällä hetkellä lähinnä kirjoittajan valokuvakiinnostusta. Ostin elämäni ensimmäisen järkkärin noin vuosi sitten, ja tähän mennessä olen keskittynyt kuvaamaan lähinnä kissojani. Haluan kuitenkin oppia valokuvauksesta enemmän, ja mikäs sen parempi keino kuin seurata muita kuvaajia ja ottaa vastaan valokuvahaasteiden tehtäviä. Koitan parhaani, toivottavasti haasteet tuovat mukanaan paljon oivalluksia, oppimista ja ehkä muutaman hienon kuvankin!

13 kommenttia:

 1. Hautausmaat ovat tosi mielenkiintoisia kuvauskohteita. Niiltä löytyy paljon kaunistakuvattavaa... ja vanhaakin.

  VastaaPoista
 2. Vanhoilla hautausmailla on kyllä kauniitakin muistokiviä ja niissä mielenkiintoisia kirjoituksia. Kauniisti on patinoitunut tuo kivi. Hieno kuva!

  VastaaPoista
 3. Hautausmailta löytää vanhaa ja arvokasta materiaalia. Kuvasi huokuu historiaa.

  VastaaPoista
 4. olivatkohan hautakivet ennen näin maassa pitkällään vai onkohan tämä kaatunut? Hieno vanha kivi kuitenkin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista! Kivi on tainnut kaatua, sillä sen ympäristössä oli muutamia muitakin kaatuneita kiviä ja ristejä pystyssä olevien seassa.

  Minulla näyttäisi olevan vähän kommentointiongelmaa bloggerin kanssa (en siis itse pääse välttämättä kommentoimaan muiden blogeja), toivotaan että asia korjaantuu!

  Ps. Zilga, osallistuin tuohon haasteeseen kun näin sen sinun blogissasi ;)

  VastaaPoista
 6. Aivan oikein kirjoita, niin se toimii. Hyvä otos.

  VastaaPoista
 7. Omalla tavallaan juhlallinen kuva.

  VastaaPoista
 8. Sinulla on niin mielenkiintoinen ja hauska allekirjoitusnimi, että piti tulla katsomaan blogiasi ja kuvaasi.
  Hienon aiheen olet löytänyt! Tsemppiä kuvaukseen, uusi järkkäri on minullakin ja mielenkiintoinen vuosi on ollut sen kanssa.

  Bloggeri ensin herjaa, ettei kommentointi onnistu, mutta kun klikkaat vaan uudestaan ja uudestaan, niin kyllä se sitten menee läpi.

  VastaaPoista
 9. Hienoa, kun olet uskaltanut tulla mukaan!
  se onkin ainoa oikea keino , millä tulla hyväksi kuvaajaksi, kuin että kuvata vaan ja aina uudestaan oppia virheistäänkin, niin se loppujen lopuksi voitoksi kuitenkin käy.
  Onnea kuvaamiseen, se on hienoa puuhaa, ihanaa, jos voin näin oikein laittaa!
  Mulekkin kuvaaminen on todella tärkeää ja ihana harrastus!

  VastaaPoista
 10. Ihan totta kyllä ettei kuvaamista voi oppia muuten kuin kuvaamalla. Onneksi se on myös todella hauskaa :D Kiva käydä katsomassa myös teidän kaikkien kuvia, koska hyvin monet ovat sellaisia ettei itsellä olisi tullut mieleenkään että niinkin voi kuvata.

  Uuna: kiitos, nimi tulee eräästä kirjasta :) Blogger jotenkin hävittää tekstini vain bittiavaruuteen kun yritän lähettää sitä, mutta sen näkee jo ennakolta koska silloin kommentti-ikkuna ei myöskään tunnista googlen allekirjoitusnimeäni eikä anna esim. kopioida kirjoittamaani tekstiä talteen ctrl c:llä. Toivottavasti korjaantuu pian :)

  VastaaPoista